Anna Larsson Photography: Bildligt Talat

Bildligt Talat

Photo By Anna

Please enlarge this pictureBildligt Talat24 kommentarer :

Vita Stunder sa...

Jag gör ett sista försök med Bildligt Talat.

För mig ska bilderna TALA och LÄMNA ett budskap.

Om någon är intresserad av en riktig utmaning där bilderna talar och det inte bara är något man knäppt i hast för att vara med i ytterligare en utmaning....
Hör av dig!

----------------------------------

I make one last try with this meme.

It is important for me to let the pictures SPEAK, LEAVE some tracks.

If anyone is interested in a real challenge were the pictures is important - not just snapshots of nothing.
Please let me know!

Mia sa...

Hur menar du? Vill du ha en annan sorts bilder än som presenteras i fotokedjan?

Din bild ser ut som klotter eller på ett finare språk grafitti!

Vita Stunder sa...

Det var just sådana här kommentarer jag INTE ville ha.

Det ser vem som helst att det är grafitti på väggarna.

VAD SÄGER BILDEN TILL ER?

ATT GISSA OM DET ÄR GRAFFITI - är INTE Bildligt Talat för mig.

annette sa...

Mej säger bilden att vi troligtvis befinner oss i en gammal nedlagd fabrikslokal där väldigt många livsöden skulle kunna berätta oerhört mkt för oss, berätta om hur det är att vara utslagen ur samhället, berätta för oss om missbruk, berätta för oss om varför dom hamnat här, berätta om alla försök som gjorts för att ta sig ur detta, berätta för oss om alla misslyckanden, berätta för oss om andra människors förakt för det liv som levs, berätta för oss om den förnedring som dessa människor utsatts för och utsätts för i sin kamp för att överleva.
Skulle oxå vara väldigt intressant att prata med människor som arbetat där innan fabriken lades ner, hur gick det för dessa människor, är det någon av dessa som kanske hamnat här pga arbetslöshet?

Beträffande Din kommentar Anna så vet jag att Du vill säga så oerhört mkt med Dina bilder, alla kanske inte är så, men då kanske det är bättre att inte kommentera ibland,är själv inte med i så många fotoutmaningar, ibland känner jag för lite lättsamma bilder och ibland för en annan typ, vad jag oxå vill lite med fotoutmaningar är att försöka lära mej av andra bl.a av Dej som förmedlar så mkt med Dina bilder, ibland vet Du att jag skriver att den och den bilden vill jag återkomma till för jag vill fundera lite mer på Ditt budskap.

Vet inte om jag tolkat Din bild rätt idag, men det jag skrev är min spontana känsla inför bilden, hoppas Du blir kvar!

KRAMAR!

annette

christina sa...

Hej Anna!

Jag gillar dina bilder som uttrycker så mycket och kan få mig och andra att reflektera, beröras, ta ställning eller vad det kan vara.

När jag såg din bild idag kom ordet "förfall" upp i huvudet. Vad är då detta?? I sin yttre mening är det kanske som anette skriver. Men jag tänker också på det inre förfallet. Att vi bär mycket inom oss. Olika rum och sidor av oss som raseras, byggs upp, återanvänds etc. Jag som i många år har arbetat med mina egna och andras nattdrömmar ser en tydlig symbolik mellan foton/bilder och drömmarnas bilder.
Stanna kvar med dina bilder!

kram christina

Photos by Storm sa...

Jag ser en övergiven lokal där det varit full aktivitet en gång i tiden. Nu finns bara skalet kvar, lite sorgligt. Samtidigt fascineras jag över graffittimålarna som snabbt ser ett utrymme för sin konst. Din bild är verkligen bra och jag tycker den är vacker. Ha det bra/Lis

AKO sa...

Oj, vilken spännade plats din kamera har hittat! Det känns lite skrämmande och inte riktigt säkert. Blåtonen förstärker den känslan.

Vad trevligt att du tycker att mina mobilbilder duger. Jag är så frustrerad över att vara utan kamera att jag nästan tar till vad som helst. Imorgon har det gått en vecka sedan den åkte iväg och jag lär nog få vänta minst två veckor till. Förra sommaren var jag ocks tvungen att skicka den på rep och då var den borta i sex veckor!! Har du kvar din gamla kamera som backup efter nyinköpet? Hur nöjd är du med den nya?

Anne sa...

Vi er nok litt på samme bølgelengde her synes jeg selv om jeg har vansker får å få frem det samme budskapet i mine bilder som du i dine .-)

Men hver eneste av dine poster får meg tilå tenke, gruble, og skape historien i mitt hode hav som er intensjonen bak...

Kjenner det er litt vanskelig å forklare hva jeg mener, men tro og håper du forstår meg.

Klem fra Anne

Ulrica sa...

När jag ser sådana här miljöer vill jag plocka in konstraster för att förstärka dem båda. En brud, en balettdansös, barn i blommiga klänningar med hink och spade. Jag älskar ruffiga urbana miljöer (slussen t.ex.), de gör staden och miljön runt omkring så mycket mer levande och färgstark.

foto CHIP sa...

Här kan jag tycka att målningarna passar in - annars gillar jag inte klotter på andras egendomar.
Skapar du själv den blå nyansen i bilden?
Byggnaden skrämmer lite :)

Chesney sa...

what a cool place you have found here, I love the grungy urban feel this gives off!

Gärdsmygen sa...

Här finns en plats där några har hittat sitt ställe för att få uttrycka sina känslor. Ett ställe där de få vara ifred, en fristad.
Avsaknaden av färg i fotot och "underground"-skymtningen gör att man kan tolka in ännu mer..

Anonym sa...

It is a perfect place for a graffiti artist! Great spot to observe and be in control of what is going on!

Jeanette sa...

gryma bilder ud tar, verkligen känsla i de!
ha de fint

@nemonen sa...

För min del ser jag väldigt mycket i dina bilder. Du har en otrolig förmåga att förmedla budskap genom bilder, och det är en stor GÅVA. Jag vill däremot inte kommentera vissa saker öppet som jag ser. Nu menar jag inget negativt för jag gillar dina alster skarpt, och det du vill förmedla. Jag skulle gärna vilja lära mig fotografera som du, men tyvärr har jag nog inte samma öga. I den här bilden ser jag något naket, kallt och fult, men ändå något levande - grafittin- som spirar i bakgrunden.

Pialotta sa...

Bilden talar om för just mig att det är en tom, öde, kall lokal som jag inte känner det minsta för att befinna mig i.
Du är en fantastisk fotograf:-)

Mojo sa...

Like a lot of your image I find more questions than answers here. But important questions. what was this place? What happened here? Who came here and left this message for someone to find? Are they laying claim to the place, or simply letting us know that they were here, that they exist?

If only these walls could talk. But in a way, I suppose they are, yeah?

magnus sa...

Hej Anna

Tackar ödmjukast för din kommentar, verkligen jätteroligt att få.

Vad det gäller din vackra bild så den nästan ögonblickliga känslan bilden säger mig är, förutom tankarna på vad det en gång varit är.. att detta ställe är något i första hand ungdomar/yngre håller till fast dom hellre vill ha ett annat ställe att vara på, där dom kan hitta på saker i frustration av för lite uppmärksamhet av de vuxna i samhället, så som föräldrar som kanske inte orkar, politiker som hela tiden tänker kortsiktigt och tar bort en relativ billig kostnad i form av ungdomsgårdar, men får ta smällen sen när barnen/ungdomarna växer upp OM det har gått snett, vilket det tyvärr gör för många.

Ha en bra dag.

/Magnus

Majsan sa...

Min spontana tanke var: "En grafittifabrik. Hit kommer kreativa ungdomar för att slippa dra på stan.. här kan de uttrycka sig och sin kreativitet.. här samlas de för att umgås och utbyta tankar.. både i bild och text men också i samvaron" Gillar bilden skarpt.

Anonym sa...

Loved the contrast of the picture :)

Pia sa...

Älskar graffiti - det blir så härliga bilder!

magiceye sa...

classic!

Sean sa...

Hey Anna, this is nice. It doesnt speak to me like alot of your others but I like it nonetheless. I dont know what meme you are referring to and will go and look it up now, but keep posting great pics!!!! The great thing about them is the care and the detail about the message you are portraying... leaving you with, as you say something more than a mere picture, but a feeling or emotion! There is not enough of that nowadays. It is all about the "beautiful picture" and I believe photography should be more than that. Beautiful pictures are great, but messages and feelings are long lasting, since they touch our emotions, feelings and predjudices.... and that intangible will never be forgotten... it is inherent within us!

Mats sa...

bilden berättar en historia - men antagligen är det min historia som bilden aktiverar.

Jag åkte runt och tittade på kraftverk när jag var liten och jag anar de stora surrande maskinerna i tomrummen i hallen. Sedan dess är jag ohjälplig maskinromantiker - gärna rått, rostigt och fuktigt...